Patrica Joy

Patrica Joy
Kallad: Pats/Patsy
Svenskt halvblod
Fader: Thomas Joy         Moder:Tara Joy
Färg:Brun med Stjärn och snopp
Född: 1996 
Höjd: 162cm

Patsy är en liten historia i sig. Fick höra talas om att hon var till salu men ingen vill köpa henne. Hon hade hovledsinflammation så hon var utdömd så att säga. Pratade med sambon och tja rätt som det var så var vi med en häst till. Tror att det var den 28 juli 2010 vi hämtade hem henne till Rya.

Vi visste ju inte om hon skulle bli frisk men det var värt ett försök. Hon hade fått behandling innan men vi tänkte vi testar att ge henne örter som behandling som är både är smärtlindrande och inflammationshämnade. Vi behandlade även med Back on Track varje dag.
Plockade av henne skorna det var ändå dags att verka så hovslagarn fick säga sitt i det hela.

Vi hoppades på att hon skulle gå in i brunst så vi kunde betäcka henne men icke då.... När hon väl gjorde det så var det lite väl sent på året. Tanken var att hon skulle få gå med föl och läka ut självmant tillsammans med örterna. Patsy tyckte annat.
Så fick hon gå i hagen och ha det mysigt med några små promenader fick det bli.
Nu har hon klarat sig bra fram till idag så nu är det skritt arbete och åter skrittarbete som gäller ett bra tag framöver här.. Lite longering i de olika gångarterna men just nu är det frusit så galloppen får låta sig vänta.
Gäller att ta det varsamt så hon kan bygga upp sig för att förhoppningsvis hålla utan återfall.
Skynda långsamt...

Nu väntar vi på att hon ska gå i brunst i april/maj för planen är fortfarande att hon ska få ett föl eller två =D

Hon är också lite speciell klart. Jag brukar kalla henne Damen ibland när hon beter sig lite Ladyaktigt.. Snäll i all hantering lite nyfiken och tittig på sin omgivning. Skulle väl kunna säga att hon är en framåt gående dam som vill ha koll på läget men snäll.

Min äldsta tjej funkar ganska bra ihop för det skulle kunna bli en bra första "stor" häst för henne. Patsy tar sina chanser att driva henne till vansinne ibland. Exempelvis i hagen då hon inte låter sig fångas in i första taget. Jag lovar då blir hon inte glad då detta sker... (jag kan bara le och tycka att okej får se hur hon löser det denna gången med att få in henne, på nåt sätt lyckas det alltid. Frågan är bara hur lång tid tar det?)

Men inga stora planer i förskott utan en dag i taget..... Skynda LÅNGSAMT som sagt var...
Men så här långt ser det bra ut!!!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Hon älskar semlor glöm inte det

2011-02-07 @ 04:09:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0