Patrica Joy

Patrica Joy
Kallad: Pats/Patsy
Svenskt halvblod
Fader: Thomas Joy         Moder:Tara Joy
Färg:Brun med Stjärn och snopp
Född: 1996 
Höjd: 162cm

Patsy är en liten historia i sig. Fick höra talas om att hon var till salu men ingen vill köpa henne. Hon hade hovledsinflammation så hon var utdömd så att säga. Pratade med sambon och tja rätt som det var så var vi med en häst till. Tror att det var den 28 juli 2010 vi hämtade hem henne till Rya.

Vi visste ju inte om hon skulle bli frisk men det var värt ett försök. Hon hade fått behandling innan men vi tänkte vi testar att ge henne örter som behandling som är både är smärtlindrande och inflammationshämnade. Vi behandlade även med Back on Track varje dag.
Plockade av henne skorna det var ändå dags att verka så hovslagarn fick säga sitt i det hela.

Vi hoppades på att hon skulle gå in i brunst så vi kunde betäcka henne men icke då.... När hon väl gjorde det så var det lite väl sent på året. Tanken var att hon skulle få gå med föl och läka ut självmant tillsammans med örterna. Patsy tyckte annat.
Så fick hon gå i hagen och ha det mysigt med några små promenader fick det bli.
Nu har hon klarat sig bra fram till idag så nu är det skritt arbete och åter skrittarbete som gäller ett bra tag framöver här.. Lite longering i de olika gångarterna men just nu är det frusit så galloppen får låta sig vänta.
Gäller att ta det varsamt så hon kan bygga upp sig för att förhoppningsvis hålla utan återfall.
Skynda långsamt...

Nu väntar vi på att hon ska gå i brunst i april/maj för planen är fortfarande att hon ska få ett föl eller två =D

Hon är också lite speciell klart. Jag brukar kalla henne Damen ibland när hon beter sig lite Ladyaktigt.. Snäll i all hantering lite nyfiken och tittig på sin omgivning. Skulle väl kunna säga att hon är en framåt gående dam som vill ha koll på läget men snäll.

Min äldsta tjej funkar ganska bra ihop för det skulle kunna bli en bra första "stor" häst för henne. Patsy tar sina chanser att driva henne till vansinne ibland. Exempelvis i hagen då hon inte låter sig fångas in i första taget. Jag lovar då blir hon inte glad då detta sker... (jag kan bara le och tycka att okej får se hur hon löser det denna gången med att få in henne, på nåt sätt lyckas det alltid. Frågan är bara hur lång tid tar det?)

Men inga stora planer i förskott utan en dag i taget..... Skynda LÅNGSAMT som sagt var...
Men så här långt ser det bra ut!!!


Lördag & Söndag

Källe med minsta tösen som borstar och hennes kompisJa då har dygnet gått över till söndag. Veckans sista dag!

Igår alltså lördag fick älstad dottern ansvaret för hästarnas träning.
Källe och Patsy blev longerade i skritt och trav. Tydligen var hästarna väldigt pigga, vilket inte förvånar mig märktes redan igår. Källe hade tydligen till och med försökt sig på att bocka vilket han aldrig brukar göra mer än i hagen.
Båda hästarna var nöjda med sin träning.

Själv tillbringade jag lite tid med sambon i den stora staden Kristianstad. Första besöket blev frisören. Klippning för honom och min lugg fick sig en tillfixning. Mycket bättre nu. Efter det fick det bli en fika, jag var hungrig =) och sugen på kaffe då jag var lite sliten efter nattens arbete (fast piggare än jag trott). För min del frossade jag i mig en räkmacka och en latte. Mumsigt kan jag säga.
Apoteket fick sig ett besök och vitaminer inhandlades då sambon lyckats dra på sig en förkylning. Lite dålig tajming då han åker iväg söndag förmiddag för att vara med på lite personalfest i Falkenberg.  Vidare gick det till fotobutiken för att hämta min efterlängtade DVD. Lämnade in en VHS för överföring till DVD. Det är från min tid med ponnyn Linus året 1990 det är alltså 21 år sedan. Helt otroligt!! Håller just nu på att ladda upp den på YouTube. Lägger den under länkar senare.

Väl hemma blev det semla och kaffe...... Gott!
Men sängen var underbar somnade direkt och sov stenhårt..

Nu sitter man på jobb och skriver här lite mellan de olika larmen och runderna.

Söndag kommer nu Bella att ta hand om hästarna, då jag har en 3e natt samt att jag ska vara lite ridlärare på Älleköpinge.
Ja dessa underbara barn, har klurat lite på vad vad för hopp lektion vi skulle ha. Tror jag har en som är bra. Jag får tänka till en del mellan varven då det ska vara roligt men ändå lite lagom svårt med utmaning i det hela.. Spännande kväll ska det bli i vart fall....

Skulle tro att Bella kör promenad med Patsy då hennes program ligger på det lugnaste tänkbara tempo ju.. Källe får nog ett härligt pass i töm. Men jag återkommer med resultat av söndagen i natt =)


Bella hade kört Källe i inspänningar och han hade tyckt det var lite jobbigt i det ena varvet. Hans svåra så att säga. Men han älskar att jobba så han hade varit nöjd när han var klar.
Patsy hade varit lika nöjd som vädret hade varit vackert.

Själv sov jag bort större delen av det vackra vädret men måndagen skall tydligen också bjuda på fint väder, ja faktiskt ska hela veckan bli fin. Man kan ju verkligen hoppas....
Hopplektionen blev kanske inte som jag tänkte mig men jag börjar känna barnen nu och vet lite mer vad vi ska träna på inför nästa hopplektion om ca 5 veckor.

Nu börjar en ny vecka med nya utmaningar =D

Ta vara på varandra.....

http://ridtravare.ifokus.se/

Bra sida för fina övningar åt dig och din ridtravare.
Här finner du även andra länkar som kan vara matnyttiga.
http://ridtravare.ifokus.se/

Om Mig själv

Ja vem är då jag??
Jag föddes i Malmö 1978 i slutet på maj. 1996 fick jag mitt första barn endast 18 år gammal. Ung mamma är inte alltid så lätt men jag tycker jag har lyckats rätt bra (om man nu får skryta lite) Denna tös är i dag 14 år och väldigt hästtokig och skötsam. ganska mogen för sin ålder skulle jag vilja säga när det kommer till en del viktiga saker i livet.
Mitt andra barn fick jag sedan 1999 också en tös. Dessa två är som natt och dag men även lilltjejen är företagsam. Hon har dyslexi och problem med arbetsminnet. För henne är detta ganska frustrerande ibland vilket då ger utslag i lite "utbrott". Idag har vi fått hjälp med detta och vi kommer närmare och närmare en harmonisk vardag. Denna lilla tjej tycker om hästar, katter och  sin scoutaktiviteter. Så djur och natur för hennes del då är hon lugn.
Sen är det då så att jag har olika pappor till barnen och lever inte med någon av dem, vilket är ganska vanligt idag men tyvärr ser samhället det lite nedlåtande men vi kämpar på.
Sambon som jag nu levt med i snart 6 år träffade jag vi internet som ledde till flytt från Ystad till Åhus. Där vi idag har ett trevligt litet hus.
Familjen består även av 5 stycken katter: 1 Maine Con (Henke), 2 Britter (Elsa & Happy), 1 Europé (Honey)och gammelkatten Buz som är en korsning av bla Norsk skogskatt. Ibland blir det lite liv i luckan där hemma när det blir svårt för dem att samsas..
Jag gillar naturligtvis då djur av de flesta slag men hund lär ju vara svårt att skaffa med dessa underbara katter.. Oj oj vilken cirkus det kunde blivit.
Hästar har alltid varit mitt stora intresse. Började rida som 4åring men hade lite uppehåll på en del år mycket pga barnen när de var små. Tävlat en del med blandat resultat =D
Mest dressyr för ponnyn jag hade varit inte så snabb det blev aldrig placering så vi gick över till dressyr.
Det jag lärt mig nu är att vad saker kan förändras när man varit i från det ett tag men vissa saker kommer alltid att bestå.... Kommer säkert att nämna en del då och då framöver.
Jag jobbar med gamla på ett äldreboende i Åhus och måste säga att det är givande.. Vilka historier man kan få höra och lära sig väldigt mycket. Det där med "det var bättre förr" det stämmer till en del måste jag säga..

Källna Sandy

Källna Sandy
Kallad Källe
Varmblodstravare
Fader: Frantic                     Moder: Tamin Sandy
Färg:Fux med bläs
Född: 1998
Höjd: 155cm

Vi hämtade hem honom juldagen 2009. Det var en stor dag för oss. Hade proviridit honom ett par dagar innan i regn och tja det blåste ganska rejält. Han var en charmig häst med mycket vilja. Jag testade honom i skritt trav och gallop för att se om det fanns någonting att bygga på och det fanns det. Det funkade!
Han var ju dock en varmblodstravare som var riden en hel del.
Vi tog honom till ett stall där vi fick hyra in oss en bit utanför Åhus. Allt gick ganska bra. Fick ändra lite foderstat på honom och vi började träna. Jag började även att hoppträna för Bellander. Nja vi hade lite problem med tanke på att han gärna ville komma in i sin "travar trav". Efter ett tag började vi närma oss lite resultat.
Men så en dag 26e maj 2010 gick vi omkull. Källe fick in bommen mellan frambenen. Jag bröt nyckelbenet på två ställen och fick operera dit en platta för att det skulle läka. Källe klarade sig relativt oskadd men fick en låsning i SI-leden och uppe i korsett. Det fixade en kiropraktiker lätt bot på. Så han fick vila en månad. medans jag fick vänta betydligt längre än så. I och med olyckan fick jag flytta Källe till Rya där min vän Sandra bor. Hon och Bella (som också rider där ute på Sandras hästar) fick börja träna Källe igen.
När olyckan hände hade vi kommit ganska långt men nu var det att börja om från början igen. Det blev mycket tömkörning, dressyr och en hel del gallopp arbete.
Så innan vintern kom nu 2010/2011 var vi på rätt spår igen. December och januari har fått vara vintervilan denna gången.
Nu är vi på gång igen och hoppas på att det kanske kan bli en dressyrtävling i år. Hoppningen överlåter jag till Bella. Vi har inte hoppat sedan olyckan och ärligt talat känns det ganska nervöst inför att göra det igen.

Han är en häst som gärna hittar på bus och jäkelskap men aldrig elak. Han har stenhård koll på om det är små barn som är med. Jag tvekar inte att låta min 11 åriga dotter ta hand om honom från marken. Han busar med henne men när han märker att nu börjar hon bli trött/arg på mig så slutar han. Jag blir ibland full i skratt när man tittar på dem ibland. (dock viktigt att lilla tjejen inte ser det)

Detta var lite om Källe mer kommer efter hand skulle jag tro =D



Fredag!

Fredag äntligen som så många längtar efter men för en annan innebär det att man ska jobba. Inget fel i att jobba men tyvärr när man jobbar 3 nätter i rad orkar man inte så mycket eller ens så hinner man inte med vad man önskar och vill.
Sambon kommer hem idag efter att ha legat ute en hel vecka. Lite mysigt att ha honom hemma igen. Nu så ska det ut och tränas hästar och mocka.. Lite mys med dem också så klart!
Återkommer senare med resultatet för dagen..

Blev lite senare än tänkt att sitta här, nåja nu kommer det i alla fall.. Källe han gick på bra i tömmen i dag. Han är en häst som verkligen gillar att jobba. Båda varven gick super i skritt och trav. Hoppas på att kunna starta i någon dressyr tävling i sommar. Tänkte att jag skulle berätta lite mer om hästarna vid tillfälle. Pats gick också riktigt bra hon börjar förstå detta med tömkörning nu. Första gången var hon lite nollad men en klok häst som fattar fort. För hennes del blev det bara skrittarbete. Sen har hann jag inte mysa med sambon men vi får lite tid för varandra då vi ska göra stan. Han ska till frisören bland annat... Personalfest för honom på söndag ju... Hoppas de får riktigt kul men det brukar de ju ha... Nä det var allt för denna gången... Ha en riktigt bra dag på er när ni vaknar upp lördag morgon.

Pats och Källe


Första försöket

Då ska jag se om jag man kan lära sig detta.
Min tanke är att skriva lite om min vardag som så många andra, men även en hel del om mina hästar och katter. Djur är så speciella precis som barn, jag har två döttrar på nu 11 och 14 år. De växer och utvecklas hela tiden. Ibland känns det som man själv står stilla... Gör man det??

Nåja nu har jag skrivit ett första lilla inlägget bara för att känna på lite hur det fungerar..



RSS 2.0