Idag så bara hände det =)

Idag har jag gjort det!!

Jag har hoppat med Källe igen!! Visst det var ca 30-40cm högt men vi gjorde det!
Jag var faktiskt inte rädd eller nervös. Källe var lite tittig men han hoppade över det fint i trav och galopp efter hindret. Ett stot steg för oss idag!!!
Nanne hoppade också såg riktigt fint ut.. Han gillar verkligen det där..
det blev en hel del galopp idag och miljöträning till max..

Bell hon red barbacka på Patsy idag. Hennes sår läker fint men sadel är inte på tal om än..  hon är så himla duktig lilla Patsy. står så fint när vi rengör såret. Hon gick fint med Bell också.

Så härligt att nu när det verkar gå framåt med hästarna..

Ikväll ska jag hoppa med eleverna.. Här ska övervinnas en del... Men de är så duktiga så jag tror att min lilla plan kan fungera med dem... =) Får se vad de tycker om det!!!

Nu tittar solen fram och det är dax igen för mig att bege mig ut!!

Regn och lera!

Vi fick några fina dagar med sol och nu är det regn.
Regn innebär också lera och halt.

Så igår blev det miljöträning av pojkarna (Nanne och Källe).

Grisafarmen!!
Tja Källe fick gå först och visa att det inte var farligt och Nanne var så duktig... Mycket duktig han fick en stjärna i protokollet. Vet att han tycker det är JÄtte läskigt egentligen... Nästa gång får Nanne visa att det inte är farligt att gå över en bro med porlande vatten =)

Patsy ja den busan har rullat sig i hagen och antagligen på en sten (som vi inte hittar). Hon har ett par centimeter långt sår på manken som vi nu behandlar med Jodopax.. såg mycket fint ut idag. Hon är så duktig på att stå stilla när jag tvättade och klippte bort hår idag. Jodopaxen svider ju lite också men hon stod stilla.. Duktig flicka!!

Idag blev det för Källes del (hade jag tänkt) klättring men den pigga hästen kom på att man kan ju hoppa ner för dessa små backar. Så det var bara att ge sig ut på åkern och longera där i stället. Hoppnig ner för backarna var inte att rekomendera då det var så så mjukt.. I longeringen bockade och busade han.. Så hoppas han inte är jätte pigg i morgon då det är dags att sitta upp igen.

Patsy har fått vila två dagar nu men i morgon är det dags för hennes promenader igen...

Må solen lysa över er snart igen!!!

Ett tag sedan igen...

Idag har Källe fått harva banvallen eftersom vi ridit upp den lite.. Attans vad han tyckte det var kul. Måste verkligen hitta en vagn som han kan dra. Han fick avsluta med att klättra lite i backe också utan ryttare. Jag stod nere och skickade upp honom. Först undrade han vad menar du??? Jag visade honom sen... Åhhh är det så du menar!!! Han bara fortsatte och fortsatte. Det var ju kul det med.. Sen en härlig promenad efter det och pyssel.
Källe harvar        Oj vad det går bra!!
Så fint det blev!!

Patsy däremot var mycket envis igår och idag men idag hade vi mycket tid att lägga på en vinst!! Hon skulle minnsann inte in från hagen. Men efter en 45 min idag så gick det!! Sen fick Sabél leda henne runt eftersom hon sprang sig varm. Ingen kondis kvar damen ju. Men den kommer mycket snart om hon ska fortsätta så här. Det gäller man avsätter tid till inhämtning. Fast jag är hoppfull.. Tror hon slutar med det när hon vet att det inte går att komma undan =).. Hon gillar pyssel och jobb denna lilla dam men man vill gärna försöka bestämma =)

Nu hoppas jag det bara blir varmare och varmare.....

Nu kanske våren börjar närma sig..

Ja nu har det hänt grejer ska ni tro!!

Jag har tagit mig över upphöjd bom med Källe utan att vara livrädd =) tror han var lite skakis faktiskt även om han tyckte det var himla kul. Det märktes tydligt!! Framåt går det också med själva ridningen.
Pojkarna (Källe och Nanne) har utvecklat väldigt mycket den senaste tiden och mognat. Bara att fortsätta på detta spåret. Konsekvent och allsidig träning verkar vara det som funkar bäst!!  

Patsy har idag haft kiropraktikern på besök.. Väl värt pengarna!!
Kerstin är duktig och har ett enormt tålamod. Patsy hade en låsning precis över vänster framhov. Vilket kan varit orsaken till hennes hälta. Samt lite låsnigar framtill och på höger höft så att säga.  Nu ska hon få en veckas promenad sen tyckte Kerstin vi skulle sätta i gång henne. Samt att hon ska få en kur med djävulsklo. Annars får det bli vetrinär som kommer ut eller clinic för att ge en så kallad tuppcam eller liknande... Men nu håller vi tummarna för att detta var vad som behövdes...

Nu välkommar vi våren så den kommer med sin varma famn till oss!!

RSS 2.0